Koulutusinfo

Ilmoittautuminen
Kursseille ilmoittautuminen tapahtuu nettisivujen järjestelmän kautta ja ilmoittautuminen on aina sitova. Kursseille ilmoittaudutaan viimeistään 24 h ennen kurssin tai tapahtuman alkua. Muissa tapauksissa ota yhteyttä kouluttajaan.

Pidätämme oikeuden muutoksille.

MAKSAMINEN
Kurssi maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä järjestelmän maksupalvelun kautta. Jos haluat sopia kurssimaksusta muilla tavoin tai tarvitset maksuaikaa, otathan yhteyttä. Mikäli kurssi- tai osallistumismaksua ei suoriteta 24 h kuluessa, varaus peruuntuu automaattisesti. 

PERUUTUSEHDOT
Kurssille osallistumisen voi peruuttaa 14 vrk ennen kurssin alkua. Poikkeuksena ulkopuoliset kouluttajat ja luennoitsijat, nämä osallistumiset ovat sitovia ja osallistuja itse voi myydä paikkansa eteenpäin.

Koirakon ollessa estynyt tulemaan paikalle (nosework-viikkotreeneihin ja -valmennuksiin), voi paikan myydä tai vaihtaa esim. Perroscentin Facebook-ryhmässä (Perroscent Nosework) tai Whatsapp-kanavissa. Koira voi tulla treenaamaan myös "lainaohjaajan" kanssa. Muissa tapauksissa asiakas itse myy / vaihtaa / antaa kurssipaikkansa eteenpäin.  

Muilla kursseilla koiran tai tämän ohjaajan sairastumisen vuoksi väliin jäävät treenikerrat pyritään korvaamaan (tarttuvat taudit koiralla eivät ole peruste korvaamiselle). Jotta korvausoikeus säilyy, tulee ohjaajan toimittaa lääkärin- tai eläinlääkärintodistus, sekä sopia asiasta kirjallisesti kouluttajan / palveluntarjoajan kanssa. Narttukoiran juoksujen takia poisjääminen ei oikeuta korvaukseen, tässäkin tapauksessa asiasta sovittava kouluttajan kanssa ennakkoon.  Ks. myös muut ehdot.



YleisIÄ OHJEITA PERROSCENTILLÄ TREENAMISESTA

  • Jos palkkaat koiraasi ruoalla, ota mukaan paljon (useita desilitroja) pieniksi pilkottuja, koirallesi hyvin maistuvia terveellisiä ja pehmeitä nameja. Tähän soveltuvat hyvin esim. erilaiset treenimakkarat tai kypsennetyt sisäelimet, lihapullat tms. Ruokanappula ei välttämättä ole riittävä vahviste ja sen rouskutteluun voi kulua myös paljon aikaa. Huomioi myös koiran ruoka-ajat, isoa ruoka-annosta ei kannata antaa juuri ennen treenejä (kylläinen koira voi arvottaa ruoan alemmaksi, vaikka se olisi kuinka maistuvaa sekä on muistettava myös, että juuri ruoan syötyä on aina riski erilaisille ruoansulatuskanavan häiriöille). Nälätystä emme suosittele, se on toisille yksilöille iso stressin aihe ja voi vaikuttaa negatiivisesti tunnetilaan ja treeneihin yleisesti. Perroscentin tarvikepuodissa on mm. myytävänä erilaisia vahvisteina käytettäviä treenimakkaroita. 
  • Ota mukaan myös oma vesikuppi (hygieniasyistä), vettä saat treenitiloista. Jos treenit ovat muualla, niin muista ottaa treenireppuusi myös vesipullo. 
  • Jos palkkaat lelu- tai välinepalkkiolla, ota ne myös mukaan treeneihin
  • Koiralle ylle leveä solkipanta tai valjaat, ei kuristuspantoja tai kelataluttimia (flexi) turvallisuussyistä. Etsintätreeneissä tulet tarvitsemaan pidemmän liinan, alkuun pärjää hyvin tavallisella taluttimella. Liinoja voit ostaa Perroscentin tarvikepuodista. 
  • Suosituksena on myös, että ohjaajalla on nameja varten esim. koulutusliivi tai -taskut, josta nameja ja palkkioita on helppo koiralle antaa (nopeasti). Näin ollen namit eivät tipu lattialle (häiriöt muille koirille ja hygienia) ja saat toimitettua vahvisteen koiralle mahdollisimman jouhevasti. 
  • Kun odotat vuoroasi ulkona, anna tilaa edelliselle koirakolle poistua tiloista rauhassa. Ulko-oven lähialue pidetään siis koiravapaana vyöhykkeenä siihen saakka, kunnes edellinen koira on poistunut tarpeeksi kauas. Vasta tuon jälkeen sisälle tuleva koira lähestyy ovea. Näin toimien taataan kaikille koirille, myös pelkääville ja jännittäville koirille stressittömämpi aloitus ja lopetus treenitilanteeseen. Vältäthän siis ohituksia ja kohtaamisia oven lähellä ja kujalla.
  • Koulutustiloihin sisään tultaessa, pidäthän koirasi lähelläsi, etkä päästä koiraasi kouluttajan luo tervehtimään (hyppimään vasten tms). Kouluttaja ei tervehdi koira-asiakkaita tarttuvien tautien (nenäpunkit, kennelyskä yms) välittymisen vuoksi sekä myös siksi, että koulutustilanne on koiran ja omistajan välinen tapahtuma ja sen vahvistamiseksi, kouluttaja pidättäytyy koiran ylenpalttisesta tervehtimisestä. Jos koirasi pelkää tai arastelee vieraita ihmisiä, kerrothan tästä ilmoittautumistilanteessa tai erillisellä sähköpostilla. 
  • Kun koira tulee ensimmäisiä kertoja uuteen tilaan, anna sille aikaa tutustua tilaan ja rauhassa käydä tutkimassa paikat (sekä ota ehkä kertaluokkaa parempaa treenipalkkiota mukaan). Ensimmäisten kertojen rauhallinen tutustuminen voi laukaista jännityksiä ja näin ollen koira pystyy paremmin keskittymään sille annettuihin tehtäviinkin. Huomioi tässä kumminkin aina myös muut kurssilaiset. 
  • Kursseillamme koirat eivät tervehdi toisiaan ja leiki keskenään - näin ollen taataan kaikille yksilöille treenirauha ja positiiviset sosiaaliset kokemukset. Myös tarttuvat taudit pysyvät paremmin hallinnassa kun kontaktit pidetään minimissä.
  • Hajutyökursseilla koirat treenaavat yksi koira kerrallaan muiden odottaessa joko autossa tai tilan odotustiloissa (jos osaavat odottaa hiljaa ja rauhallisesti, ota mukaan oma häkki) tai koirakoilla on oma treeniaikansa, jolloin tiloissa ei ole muita koiria. Pentujen ja nuorten koirien kursseilla koirakot ovat tiloissa yhtä aikaa. 
  • Jos koirasi odottaa autossa, niin huomioithan lämpimillä säillä että aurinko ei pääse kuumentamaan autoa sekä kylmillä säillä koirallasi on tarpeeksi vaatetta yllä. 
  • Pentujen ja nuorten koirien kursseille voit ottaa mukaan myös alustan tai kevythäkin rauhoittumista ja paikallaoloharjoitteita varten. 
  • Jos koirallasi alkaa juoksut ennen kurssia tai kurssin aikana, olethan yhteydessä heti kouluttajaan. Pääsääntöisesti juoksuiset voivat osallistua (hajutyö)kurssille juoksupöksyt jalassa (housut tulee pukea ylle jo ulkona), jos kurssi-iltoina on tilaa muutoksille ja koira itse on kykeneväinen treeneihinsä (hormonaaliset muutokset voivat olla suuriakin ja juoksuaikoina koira voi tuntea myös kipuja). Nuorten koirien kursseille osallistumisesta sovitaan tapauskohtaisesti - olethan yhteydessä kouluttajaan. 
  • Koulutuksiin ei saa osallistua sairaan tai kipeän koiran kanssa (kennelyskä, nenäpunkit, ontuminen, operaatiosta toipuminen, ripuli, oksentelu jne). Jos kotona toinen koira sairastaa, tarkoittaa se karanteenia myös kurssilla käyvälle koiralle.