Koulutusinfo

Yleistä Perroscentillä treenaamisesta


Jos et pääse osallistumaan kurssikerralle sairastumisen (koiran tai ohjaajan) takia, voi kurssikerran tulla korvaamaan erikseen ilmoitettavalle korvauskerralle, pääsääntöisesti kuitenkin jonkin toisen kurssipäivän treeneihin. Korvauskäytäntö ei koske muiden menojen, harrastusten, näyttelyiden, kokeiden tms. takia poissaoloja. Poissaolosta tulee ilmoittaa ennakkoon ohjaajalle, jotta korvausoikeus säilyy. Sairaspoissaolokorvaukset käytävä kyseessä olevan kauden aikana (syys- tai kevätkausi), korvaukset eivät siirry seuraaville kausille eikä niitä voi yhdistää mihinkään.

Koulutuksiin ei saa osallistua sairaan tai kipeän koiran koiran kanssa (kennelyskä, nenäpunkit, ontuminen, operaatiosta toipuminen, ripuli, oksentelu jne). Jos kotona toinen koira sairastaa, tarkoittaa se karanteenia myös kurssilla käyvälle koiralle. Jos koirallasi alkaa juoksut, ota heti yhteyttä kouluttajaan, niin siirretään teidän koulutusaikanne illan viimeiseksi nosework-kursseilla (juoksutytöillä tulee olla juoksuhousut jalassa kolmen viikon ajan, puetaan ylle ulkona). Tämä on erityisen tärkeää noseworkissa/hajutyölajeissa. Muille kursseille osallistuminen juoksuisen kanssa sovittava kouluttajan kanssa erikseen (ei tule korvauksia).

Mitä mukaan kurssille?

Kursseille tarvitset mukaan ISON säkin, mielellään aika pieniksi pilkottuja, koirallesi hyvin maistuvia nameja. Ruokanappula ei välttämättä ole tarpeeksi vahvistava eikä se uudessa tilanteessa välttämättä motivoi työskentelyyn. Voit ottaa mukaan myös koirasi lempilelun, jos sillä on palkkausarvoa koirallesi (ja jos ei ole, niin voimme sen koirallesi kouluttaa).

Alkuun ei tarvitse mukaan etsintään hihnaa, mutta jatkossa etsinnöissä sinulla voi olla mukana pidempi liina. Valjaat tai leveä panta koiralle, etsintöjä tehdään aluksi irti, niin varusteilla ei suuria vaatimuksia. Jos haluat, voit hankkia myös koirallesi namipallon etsintöjä ja palkkausta varten, näitä saat ostettua Perroscent Scentwork Centeriltä. Kerron namipallon ideasta enemmän ensimmäisellä kurssikerralla. Etsittäväksi leluksi käy myös vaikka (tennis)pallo tai koiran lempilelu. Ota mukaan myös oma juomakuppi treenireppuunne hygienian takia. Pentu- ja harrastekursseille voit ottaa mukaan myös alustan koiran lepohetkiä ja rauhoittumista varten.