Nosework ja hajutyöt   
Nosework on hajutyöskentelyä, jossa koirasi etsii sille koulutettua hajua (hydrolaattia). Nosework on myös Suomen Kennelliiton alainen koelaji, jossa voi kilpailla aina SM-tasolle saakka. Lajia voivat harrastaa kaikenrotuiset ja -ikäiset koirat.

Perroscentin nosework- ja hajutyökursseilla (etsittävä kohdehaju on joku muu kuin hydrolaatti, esim. Kong tai tennispallo tms) lähestytään aihetta kouluttamalla koiralle vahvat pohjataidot etsintään – sekä motivaation että itsevarmuuden kautta unohtamatta aitoa halua etsiä kohdetta ja ilonpitoa. Koulutus aloitetaan kaikille koirille samalla tavalla - yleensä harjoitushajulla. 

Perusteet-jaksolla koirallesi koulutetaan itsenäisen etsinnän pohjataidot hyödyntäen koiran aitoa halua etsiä sille merkityksellistä hajua.
Jatkotasolla koirasi pääsee tutustumaan sekä ilmaisuun että kohdehajuun, ja tämän jakson aikana etsintämotivaatio rakentuu itsevarmuuden ja itsenäisen työskentelyn perustuksille. Tämä jakso kestää viisi kertaa (koirasta riippuen).

Noseworkia ja hajutöitä voi harrastaa myös ilman minkäänlaisia koetavoitteita, tuolloinkin lajin säännöt ohjaavat koulutusta (Hajutöitä ja hauskanpitoa -kurssi - tälläkin kurssilla reunaehtoina toimivat noseworkin viralliset säännöt, joten tältäkin polulta pystyy ponnistamaan koeuralle). 
Perroscentillä pääset myös treenaamaan kohti kokeita -ryhmissä, jos sinulla on koetavoitteita, tai jos teillä koirakkona on jo koekäyntejä plakkarissa. Nämä ryhmät hiovat taitojaan nosework-kokeet tavoitteenaan. 


elokuu
syyskuu