HELMIKUU

Tero Väänänen – hajutyöworkshop-viikonloppukoulutus 25.-26.2.

Tero Väänänen saapuu taas Kuopioon kouluttamaan. Teron Workshop pidetään Perroscentin uudessa toimitilassa Neulamäessä, eli Perroscent Scentwork Centerillä. Tila on avara, tilava, ja se on lähestulkoon vain hajulajikäytössä.
Viikonloppuna voit opiskella Teron opissa vaikkapa ilmaisua erilaisiin koiraurheilulajeihin, tunnetilaltaan oikeaa etsintää, korkeita ja syviä kätköjä, tarkkuutta, laatikoita tai mitä itse koette koirakkona tarpeelliseksi opiskella.
Tero on monen koiraurheilulajin taitaja sekä tehnyt työuransa kouluttaen työkoiria erilaisissa organisaatioissa ja tehtävissä. Tero kouluttaa myös noseworkia ja tekee yhteistyötä noselajiharrastajien kanssa (eli tuntee lajin).
Teron tapa lähestyä hajulajeja on etsinnän, motivaation ja ehkä ilmaisunkin kautta ja monesti harjoitushajulla (Kong, foam-pallo, koiran oma lempilelu jne), mutta tämä ei poissulje, etteikö koulutuksessa käytettäisi hydrolaatteja. Teron kanssa voit myös opiskella palkkausta ja sen merkitystä etsintään ja yleisesti motivaatioon.
Koulutus soveltuu sekä lajia vähemmän harjoitelleelle koirakolle että jo koevalmiille tai kokeissa käyville koirakoille (nosework). Saat itse määritellä mitä opiskelette, eli mieti miltä osa-alueelta koutsausta tarvitset ja saamasi pitää.
⚠PK-lajien harrastajat – tämä koulutus sopii myös teille! Terolla on koetaustaa myös hausta, jäljeltä suojelusta, eli jos kaipaat oppeja näihin lajeihin, tervetuloa mukaan. Terolla on itsellään kaksi malinoisia.
Mitä maksaa?
📍 koirakkopaikka 2 päivää 140 €
📍 koirakkopaikka 1 päivä 80 €
📍 kuuntelupaikka 2 päivää 50 €
📍 kuuntelupaikka 1 päivä 35 €
Voit napata paikkasi suoraan verkkokaupasta tai ilmoittautumalla osoitteeseen tiina@perroscent.fi
📍HUOM! Ilmoittautuminen on sitova, voit itse myydä treenipaikkasi eteenpäin.

MAALISKUU

Miira Hellsten – nosework-viikonloppukoulutus 25.-26.3.

Miira saapuu kouluttamaan Perroscentille noseworkkoirakoita. Miira on Heiluvan Hännän (koira- ja kissakoulu etelä-Suomessa) perustaja, eläintenkouluttaja sekä myös nosework-ylituomari – eli osaamista löytyy monelta osa-alueelta. Lisäksi Miira tekee töitä arkojen koirien kanssa, pitää seminaareja ja koulutuksia ympäri Suomea elekielestä, ei toivotuista käytöksistä yms.
Miira itse myös kisaa noseworkissa, kuin myös kouluttaa ja tuomaroi, eli hänellä on näkemystä lajista monelta kantilta. Miiralta voi myös kysellä kokeiden säännöistä yms. asioista kokeisiin liittyen.

Miiran koulutukseen myydään sekä koirakko- että kuuntelupaikkoja yhdelle ja kahdelle päivälle. Jos esim. aloitat jonkin osa-alueen opiskelua Teron kanssa helmikuussa, voit jatkaa tätä Miiran kanssa (Miira treenaa Teron kanssa ja Tero käy myös kouluttamassa Heiluvalla Hännällä).

Voit ennakkovarata jo paikan itsellesi, infoa sisällöstä ja hinnasto julkaistaan pian.

tiina@perroscent.fi

TOUKOKUU

Toukokuussa tulossa CU (Control Unleashed) koulutus. Varaa siis jo kalenteristasi 13. -14.5.

Leslie McDevittin (menetelmän kehittäjän) mukaan Control Unleashed sopii kaikille koirille, jotka hyötyvät suhteesta ihmiseen. Harjoitusten kautta koiralle opetetaan vireensäätelyä, ohjaajafokusta, keskittymistä, rauhoittumista ja häiriönsietoa koiraa kuunnellen. Harjoitukset ovat sovellettavissa erilaisille koirille rodusta ja iästä riippumatta. Niistä on hyötyä niin arkielämässä kuin erilaisissa koiraharrastuksissa eteen tulevissa tilanteissa.

Kouluttajana viikonloppuna toimii Certified Control Unleashed Instructor CCUI, eläintenkouluttaja (AT) Saara Uljas. Aiheesta voit lukea lisää Saaran sivuilta.