Perustukset kuntoon! 

Kurssi täynnä!
Koiraurheilu vaatii kunnon perustukset. Koiraurheilua (tai koiraharrastamista) ovat kaikki koiran kanssa tehtävät lajit, myös nosework.
 
Nosework on kehittynyt lajina valtavasti ja alkaa vaatia koiralta muitakin pohjataitoja kuin haistelutaidon. Pystyäkseen nuuskuttelemaan kestävästi läpi noseworkkokeiden, on koiran oltava fyysisesti kunnossa – sekä lihaksistoltaan että myös peruskunnoltaan. Koepäivät ovat pitkiä, alustat ovat ennaltatietämättömiä, paikalla voi olla portaita, ylemmissä luokissa etsintäajat ovat pitkiä. Koira jaksaa paremmin ja itsevarmemmin suorituksensa, kun sillä on perustukset kunnossa. Sama koskee myös muita harrastuslajeja (rallytoko, toko, koiratanssi jne).
 
Perroscentillä alkaa vuoden alusta pitkäkestoinen perustuskuntoprojekti. Koirafysioterapia-ammattilainen Niina Juurinen tulee koutsaamaan ryhmää juurikin näitä ominaisuuksia silmällä pitäen – koiran perustusten saamiseksi kuntoon.
 
Olitpa siis kokeissa käyvä koirakko tai muuten vain haluat, että koirasi fyysinen perustus on kunnossa, tervetuloa treenaamaan. Koiran hyvinvointi ja itsevarmuus myös paranevat kunnon ja kehonhallinnan kohentumisen myötä.
 
Koutsaus tapahtuu kerran kuussa lähiopetuksena ja väliaikoina treenataan omatoimisesti koutsin ohjeiden mukaan. Projekti kestää koko kevätkauden aina kesäkuun loppuun saakka (alkaen tammikuun lopulla).
 
Perustukset kuntoon – pitkäkestoinen kuntokurssi:
Livetapaamiset torstaisin klo 19:00 – 20:00
 
🔹26.1.
🔹23.2.
🔹30.3.
🔹27.4.
🔹25.5.
🔹29.6.
 
🔹Hinta 160 € / 6 krt
🔹Treenit pidetään Perroscentin toimitiloissa Neulamäessä.
🔹Kurssille osallistuville lähetetään tarkempi infokirje lähempänä kurssin alkua

————————————————————

Koiran kipu -verkkoluento

24.1.2023 klo 18:00 – 20:30
Osta paikkasi luennolle verkkokaupasta. Luennosta tulee myös tallenne (katseluaika 2 viikkoa).

Haluatko oppia tunnistamaan koiran kivun varhaisia tai pitkittyneen kivun merkkejä? Miksi pitkittyneen kivun havaitseminen on niin vaikeaa ja miksi sitä on tärkeää hoitaa? Miten tunnistaa epäsopivasta ruokavaliosta johtuva kipukäyttäytyminen?

Koiran akuutin kivun havaitseminen on hyvin tunnettua ja moni osaa hakeutua silloin eläinlääkäriin. Pitkittynyt kipu voi olla kuitenkin seurausta synnynnäisestä vaivasta tai kehittyä pitkän ajan kuluessa, jolloin kivun havaitseminen on vaikeaa. Kipu on kuitenkin aina hoitoa vaativa tila, jonka vuoksi kivusta kärsivän koiran on tärkeää saada apua.

MITÄ LUVASSA?

Tule mukaan verkkoluennolle, jossa perehdytään koiran kipukäyttäytymisen ymmärtämiseen ja havainnointiin. Jokaisen koiranomistajan on tärkeä osata kivun varhaisia merkkejä sekä pitkittyneen kivun tunnistamista.

LUENNOITSIJASTA

Nina Laiho on koiran hyvinvointiin ja ongelmakäyttäytymiseen perehtynyt eläintenkouluttaja EAT. Nina kouluttaa myös eläinlääkäriasemia koiran kipukäyttäytymisen tunnistamiseen.

Nina kouluttaa omassa yrityksessään ongelmallisesti käyttäytyviä koiria omistajineen. Ninan toiminta perustuu tutkitun tiedon ja käytännön osaamisen yhdistämiseen eläinlähtöisellä tavalla. Lue lisää Ninasta nettisivuilta: ninalaiho.fi