Tiina Eskel-Mustonen

Olen uranvaihdoksen rakennusinsinööristä eläintenkouluttajaksi tehnyt koira-alan yrittäjä. Suurin osa yrittäjän arjestani koostuu hajutyökouluttamisesta ja noseworkista, jotka ovat erikoisosaamisalueitani.

Tiedonjanoani koira-alalla olen sammuttanut mm. suorittamalla ammatti- ja erikoisammattitutkinnon eläintenkouluttamisessa, ja suoritettuna on myös tutkinto koirien ruokinnasta. Pyrin jatkuvasti laajentamaan tietämystäni ja taitojani sekä hajutyökouluttajana että myös yleisesti koirien hyvinvoinnin asiantuntijana.

Erityisen tärkeää minulle sekä yrittäjänä että kouluttajana on, että koulutusympäristö on paitsi fyysisesti turvallinen, myös psykologisesti turvallinen tila. Turvallinen ympäristö mahdollistaa oppimisen sekä kehittymisen. Pyrin luomaan ilmapiirin, jossa viihtyisi sekä koira että ihminen.

Toimin myös SmartDOG-lisenssitestaajana. SmartDOG-testit ovat uusimpaan tutkimukseen perustuvia koiran käyttäytymisen testauksia, joiden avulla omistaja saa uudenlaista tietoa koirastaan (mm. muistista, eleidenlukutaidosta, itsehillinnästä jne).

Käydyt kurssit ja koulutukset.

Essi Saarela

Essi on pitkän linjan koiraharrastaja, (koirahieroja ja yhteisöpedagogi). Hänen laumaansa kuuluvat tällä hetkellä sheltit Pika (12v) ja Hippa (2,5v) sekä bordercollie Rytmi (9kk). Vuosien varrella Essi on harrastanut niin terriereiden kuin alkukantaisten rotujenkin kanssa. Harrastuksiin kuuluu tällä hetkellä toko, rally-toko ja nosework, jonka lisäksi haaveissa on PK-lajit (takan on melkein 15 vuotta agilityn parissa). Essille kaikkein tärkeintä koirien kanssa harrastamisessa ja elämisessä on turvallisuus, yhteistyö ja tunteet koirien kanssa.